VDG Kenniscafé ‘Gewoon fietsen!’

DATUM EN TIJD
12 december
14:30 - 18:00
Vue Hoogeveen

Kaart wordt geladen...

 

Met veel plezier nodigen we u van harte uit voor het VDG kenniscafé op woensdagmiddag 12 december in Hoogeveen waar we de  inspirerende documentaire Why We Cycle! op het witte doek zullen tonen.

Voor Nederlanders is fietsen net zo gewoon als ademen. We denken er niet over na, maar doen het gewoon. Een sleutel tot succes volgens de makers van de documentaire, maar ook een potentiële bedreiging.
We staan er niet bij stil en beseffen daarom niet de diepere behoeftes van fietsers. “Stel je eens voor hoe we fietsen anders zouden benaderen als we het echt zouden snappen!”, aldus de makers van Why We Cycle.

Onze nationale fietsprofessor, Marco te Brömmelstroet, tevens één van de makers van de film,  zal aanwezig zijn en vertelt na afloop over de visie achter het verhaal.
Ook gaan we dan graag met elkaar in gesprek over wat Why We Cycle betekent voor het fietsen in Drenthe!

Nieuwsgierig? Check de trailer op http://whywecycle.eu/

U kunt zich aanmelden per mail via secretariaat@vdgdrenthe.nl.

 

Programma

14.30 uur Inloop
15.00 uur Opening door Rikus Jager, voorzitter Vereniging van Drentse Gemeenten (VDG) en Henk Brink, gedeputeerde provincie Drenthe
15.15 uur Inspirerende   docmentaire ‘Why we cycle’
16.00 uur Marco te Brömmelstroet, nationale fietsprofessor en één van de makers van de film, geeft bespiegeling en toelichting op de film
16.45 uur Afsluiting door Henk Jumelet, gedeputeerde provincie Drenthe
17.00 uur Borrel in grandcafé Het postkantoor