Uitnodiging kenniscafé Arbeidsmarkt 16-05-2023 (7 maanden geleden)

Aan: HR-adviseurs Drentse Gemeenten en andere geïnteresseerden

Datum: 15 mei 2023

Uitnodiging ‘Kenniscafé Arbeidsmarkt’ 26 juni 2023

Beste HR-adviseur,

A&O fonds Gemeenten is hét fonds voor alle gemeenten van Nederland. A&O heeft tot doel Nederlandse gemeenten en hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden, waardoor ze vitaal en wendbaar zijn en optimaal kunnen blijven aansluiten bij de veranderende samenleving.

Elk jaar brengt A&O de Personeelsmonitor Gemeenten uit; dé benchmark voor HR-kengetallen bij gemeenten. De Personeelsmonitor geeft inzicht in trends en ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt in het algemeen en die van gemeenten in het bijzonder.

Op 26 juni organiseert de VDG samen met A&O fonds Gemeenten het kenniscafé Arbeidsmarkt. Hierin presenteert A&O de belangrijkste uitkomsten van de Personeelsmonitor 2022. Hoe is het gesteld met de gemeentelijke arbeidsmarkt? Wat zijn opvallende ontwikkelingen in Drenthe? Waar liggen kansen voor de Drentse Arbeidsmarkt?

Naast een publicatie biedt A&O ook een dashboard aan> Een online platform met alle gegevens en trends en waarin cijfers met andere gemeenten in dezelfde gemeentegrootteklasse en landelijk/provinciaal kunnen worden vergeleken. A&O fonds licht toe hoe jij als HR-adviseur dat dashboard goed kan inzetten.

Daarnaast geeft A&O aan de hand van het werkboek  ‘Succesvol de arbeidsmarkt op” tips/tricks om te komen tot een succesvolle arbeidsmarktstrategie. En uiteraard hoor je tijdens dit kenniscafé alle trends rondom werving & selectie en arbeidsmarktcommunicatie.

Maandag 26 juni 2023 14.45 uur – 16.30 uur
Locatie: Raadzaal De Wolden, Raadhuisstraat 2, Zuidwolde

PROGRAMMA

14.45 uur:             Inloop
15.00 uur:             Opening en start presentatie A&O fonds Gemeenten
16.00 uur:             Vragen en discussie
16.30 uur:             Afsluiting

Aanmelden

Je bent van harte uitgenodigd voor dit kenniscafé, aanmelden kan tot maandag Uitnodiging Kenniscafé Arbeidsmarkt 26 juni 202320 juni 2023 via secretariaat@vdgdrenthe.nl. Wij zien je graag op 26 juni!

Met vriendelijke groet,
Namens het VDG Bestuur

 Martin Nanninga
 ambtelijk secretaris