Uitnodiging kenniscafé Bezield Landschap 16 januari 2020 21-11-2019 (4 jaar geleden)

“Bezield Landschap, de ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe vanaf 1970”

Na het succesvolle en inspirerende boek “Bewogen Ruimte, de ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe” brengt Bernhard Hanskamp in februari het boek ‘Bezield Landschap’ uit. Dit tweede boek beschrijft de ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe vanaf 1970. Als oud-ambtenaar van de provincie weet hij als geen ander hoe het landschap is veranderd in de afgelopen decennia. Vooruitlopend op de publicatie van het boek geeft Bernhard tijdens dit kenniscafé een exclusieve voorbeschouwing op het boek.

Burgemeester Eric van Oosterhout schreef het voorwoord voor het boek. Een paar zinnen hieruit: ‘Bezield Landschap is te lezen als een gedetailleerde geschiedenis van de ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe. Het is een goed gedocumenteerd relaas langs bekende thema’s als de streekplannen, de ontwikkeling van de dorpen, de ruilverkaveling en de dreigende verdroging of vernatting’.
‘Maar Hanskamp maakt er meer dan een feitenrelaas van. Hij geeft een persoonlijke inkleuring door te wijzen op de dilemma’s, de spanningsvelden en de verhitte discussies. Daarbij blijft hij als een volleerd (gepensioneerd) ambtenaar binnen de ambtelijke lijnen, maar een goed verstaander merkt dat hij de politiek niet altijd spaart’.

Leer lessen uit het verleden en laat u inspireren door Bernhard Hanskamp tijdens dit kenniscafé: ‘Bezield Landschap’. Na een uitgebreide proloog op het boek gaat hij onder leiding van dagvoorzitter Eric van Oosterhout graag met de zaal in gesprek.

Donderdag 16 januari 2020
Tijdstip: 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Raadzaal De Wolden, Raadhuisstraat 2, 7921 GD Zuidwolde

PROGRAMMA
15.00 uur: Inloop
15.15 uur: Opening, door Eric van Oosterhout
15.20 uur: Boekpresentatie, door Bernhard Hanskamp
16.00 uur: Vragen en discussie, onder leiding van Eric van Oosterhout
16.30 uur: Afsluiting
16.35 uur: Hapje en Drankje

Aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in.