Vacature Procesregisseur VDG 28-03-2024 (4 weken geleden)

Ter vervanging van zwangerschapsverlof zoeken wij van 1 juli 2024 tot 1 februari 2025 een:

Procesregisseur VDG

 (32 – 36 uur per week)

Wie zoeken wij?

Ben jij een echte verbinder en bruggenbouwer en zit samenwerken in je natuur? Ben je als een vis in het water in een bestuurlijke omgeving en weet jij bestuurlijke opdrachten en wensen om te zetten naar concrete acties en resultaten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een ambitieuze pionier die enthousiast wordt van het samenwerken in een klein team aan het realiseren van onze gezamenlijke ambities.

De twaalf Drentse gemeenten hebben een samenwerkingsagenda vastgesteld voor de VDG voor de periode 2023 – 2027. Daarmee is de koers van de VDG voor de komende jaren bepaald. Er is inhoudelijke focus en er is en we werken aan professionalisering van taken die we uitvoeren.

Samenwerkingsagenda VDG

De missie van de VDG luidt: We werken samen aan collectieve, gemeentegrensoverschrijdende en interbestuurlijke opgaven en behartigen de gemeenschappelijke belangen van twaalf Drentse gemeenten. De bijbehorende visie luidt: In de periode 2023-2027 werken de Drentse gemeenten samen aan een aantrekkelijke agenda, hebben een gezamenlijke lobbyagenda, werken nauw samen met de provincie en waterschappen aan maatschappelijke opgaven en zijn actief en betrokken lid van de VNG.

De inhoudelijke samenwerking in de portefeuilles vormt het hart van de samenwerking in VDG-verband. We behouden de acht portefeuilles die ook in de vorige bestuursperiode bestonden. Van alle opgaven binnen alle portefeuilles zien we voor deze bestuursperiode de volgende drie grootste opgaven: 1. Gezondheid en Preventie, 2. Energie en Klimaat en 3. Wonen en landelijk gebied.

Naast de portefeuilleprogrammering bestaat de Samenwerkingsagenda uit drie VDG-brede thema’s, die meer zorg, tijd en aandacht verdienen ten gunste van de inhoudelijke opgaven waar in de portefeuilles aan wordt gewerkt:

  1. Een verkenning naar de behoefte rond gezamenlijke kennisontwikkeling;
  2. Een verkenning naar de behoefte om samen te werken rond personele schaarste;
  3. Het versterken van de Drentse lobbykracht.

Om de goede samenwerking in Drenthe verder te versterken, werken we samen met provincie en waterschappen aan interbestuurlijke visie en werken we aan het bestuurlijk-ambtelijk samenspel op regionaal niveau. 

Wat is jouw rol?

Als procesregisseur van de VDG ben je samen met de ambtelijk secretaris aan zet voor de uitvoering van de samenwerkingsagenda. Je bent een regisseur, coördinator, aanjager, organisator en ondersteuner tegelijk. Je schaakt binnen de context van een (complexe) politiek bestuurlijk speelveld op de borden van netwerken, kennisdelen, samenwerken en belangenbehartiging.

Je werkt samen met ambtenaren van de gemeenten en provincie aan het uitvoeren van bestuurlijke opdrachten en wensen. Je bent goed in staat om ambitie en visie te vertalen naar concrete resultaten en acties. Je hebt een neus voor actuele ontwikkelingen en weet voor gemeenten relevante thema’s te agenderen.

Je bent het aanspreekpunt voor een aantal portefeuilles uit de strategische agenda. Daarnaast ben je voor een aantal portefeuilles secretaris en adviseer en ondersteun je portefeuillehouders en bestuurlijk trekkers bij de activiteiten binnen de portefeuilles.

Je vertegenwoordigt de belangen van de Drentse gemeenten binnen en buiten de provincie Drenthe. Je bouwt en onderhoudt een breed netwerk rondom de opgaven uit de strategische agenda.

Wat is jouw profiel?

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding.
  • Je hebt tenminste 3 jaar ervaring in het begeleiden van complexe processen of projecten, bij voorkeur binnen een gemeente.
  • Je hebt (aantoonbare) bestuurlijke sensitiviteit en je hebt ervaring opgedaan in het bij elkaar brengen van uiteenlopende belangen en verhoudingen.
  • Je bent scherp en overtuigend, positief kritisch en oplossingsgericht.
  • Je communicatieve vaardigheden zijn goed.
  • Je hebt een breed netwerk of bent in staat deze snel op te bouwen.
  • Je bent enthousiast, fanatiek en wil de samenwerkingsagenda tot een succes maken.

Ons aanbod

Je werkt zelfstandig en in afstemming met de ambtelijk secretaris. Je geeft samen met hem invulling aan missie en visie van de VDG en aan de uitvoering van de strategische agenda.

Bij voorkeur word je uitgeleend of gedetacheerd vanuit je huidige werkgever aan de VDG, in eerste instantie tot 1 februari 2025, met de mogelijkheid om daarna parttime verbonden te zijn aan het VDG-bureau.

We zijn gehuisvest bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. We hebben een kantoor in Zuidwolde. Er staat een bureau voor je klaar maar thuiswerken hoort ook bij de mogelijkheden.

Het salaris is afhankelijk van je opleiding, ervaring en deskundigheid minimaal € 3558 en maximaal € 5997 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kan besteden.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze uitdagende functie kun je contact opnemen met Martin Nanninga, ambtelijk secretaris – directeur. Dit kan per mail: m.nanninga@vdgdrenthe.nl of telefonisch: 06 – 23 43 60 56.

Interesse?

Je kunt tot en met 10 april 2023 je belangstelling kenbaar maken via www.vooruitindrenthe.nl. 

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op 16 april in Zuidwolde. Eventuele vervolggesprekken zijn gepland op 23 april. Reserveer deze data vast in je agenda.

Bij gelijke geschiktheid heeft een kandidaat van één van de Drentse gemeenten de voorkeur.