Drentse Onderwijsdag

DATUM EN TIJD
03 april
14:30 - 18:30
De Hertenkamp

Kaart wordt geladen...

De Vereniging van Drentse Gemeenten, de provincie Drenthe en de Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit nodigen u uit voor de jaarlijkse Onderwijsdag met het thema

De stem van de jongeren

Wanneer:                  3 april 2019

Hoe laat:                    inloop vanaf 14.30 uur, opening om 15.00 uur

Locatie:                      Assen

De overgang van de leerlingen van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en de doorstroom van de leerlingen in het voortgezet onderwijs is een belangrijk onderwerp in de Drentse Onderwijsmonitor. Dit jaar onderzoekt het Trendbureau Drenthe dit onderwerp verder door gesprekken te voeren met de jongeren zelf. Welke succesfactoren of welke belemmeringen ervaren zij? De resultaten ervan worden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Onderwijsdag door Imke Oosting, onderzoeker bij het Trendbureau Drenthe.

Waardoor is de ene leerling succesvol op school en de andere leerling minder succesvol? Welke factoren spelen een rol en is dit schoolsucces te voorspellen? Wat is effectief basisonderwijs? Paul Jungbluth, onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Maastricht en auteur van onder andere “Leerlingprestaties en leerlinggedrag in het primair onderwijs” en “Verborgen differentiatie” gaat in op deze vragen.

Het complete programma ontvangt u in februari.

We hopen van harte u 3 april te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Mieke Damsma, burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe en voorzitter van de Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit


AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT 0 plaatsen beschikbaar

Dit evenement is volgeboekt.